Yritys

sea-79606

Mikä on Ahdin Aitta?

Hei, nimeni on Kai Lindegren. Olen työskennellyt Särkänniemen Akvaariolla vuodesta 2013 jossa nykyisin toimin merivesiakvaarioiden vastaavana hoitajana. Vuosien varrella erityisesti merivesi on vienyt sydämeni mennessään ja olenkin omistanut suuren osan ajastani kyseisen alan tutkimiseen ja opiskeluun.

Vuonna 2018 sain ajatuksen yrityksen perustamisesta jonka kautta voisin jakaa oppimaani eteenpäin ja samalla jatkaa uusien metodien, tekniikan ja muun alaan liittyvän opiskelua.

Ahdin Aitta on yritys jonka kautta akvaarioharrastajat voivat nauttia harrastuksestaan rasittamatta luontoa ja sen heikossa tilassa olevia riuttoja. Myymme aina ensisijaisesti akvaariossa kasvatettuja eläimiä emmekä ota valikoimaamme vaarantuneita tai uhanalaisia lajeja. Emme myöskään tue elävän kiven keräystä meristä vaan kaikki kivemme tulevat miljoonia vuosia sitten kuivalle maalle jääneiltä ja maan alle hautautuneilta riutoilta.

Miten me harrastajat voimme vaikuttaa?

Vaikka merivesi harrastuksen aiheuttamat vahingot maailman riutoille ja niiden asukkaille ovat vähäisiä verrattuna ilmastonmuutoksen, liikakalastuksen ja luonnon saastumisen aiheuttamiin uhkiin on meillä alan harrastajilla oma vastuumme riuttojen valoisemman tulevaisuuden turvaamisessa. Alla listattu tapoja joilla voit vaikuttaa riuttojen selviämiseen:

• Pienentämällä hiilijalanjälkeäsi. WWF:n listaamia keinoja voit lukea täältä.

• Siirtymällä käyttämään maalta kerättyä kuollutta kiveä joka on peräisin miljoonia vuosia sitten kuiville jääneiltä riutoilta.

• Suosimalla ensisijaisesti altaissa kasvatettuja kaloja ja koralleja sekä tilaamalla mereneläviä vastuullisilta toimittajilta jotka eivät käytä koralleja ja kaloja vahingoittavia tainnuttavia myrkkyjä kalojen pyydystämiseen.

• Jättämällä merestä pyydystetyt vaarantuneet ja uhanalaiset kalat sekä korallit tilaamatta.

divers-681516